korte verhalen

Zijn afstand en tijd een menselijke-afspraak of niet?
We weten dat er een limiet aan de lichtsnelheid zit, dat is een  afstand per tijd, tijd kiezen we 1sec is een tel en wordt de eenheid. Meter hier ft in Gr-brit. en de echte meter ligt in Parijs(zal wel .... is die dan bij -273 gemaakt en wodt hij dan weer voor ...nee... of is het dus logies om de afstand van het licht in een bepaalde grootte (wat dan de meter zou m.oeten zijn) te meten en is hij daarom echt/preciezer/exacter/correcter??.

Nu kan je op aarde een precieze afstand nog zonder eenheid (totaal) meten als je terug in de tijd kan en als dat dan anders geschied als in back to the futher waar een discrete stap wordt genomen.
maar glad of analoog leer je niet alleen de gladde functies op school? (=aangenomen dat)
bijvoorbeeld de zon tot -90 graden benaderen met 300.000.000 km per seconde oude eenheden.

Ni kan je in een zwart gat met je jet-pak (waar de dim zijn omgeruild) 1 ruimte naar singu en 2 tijds, dus door te remmen of versnellen gaat de tijd sneller. en kan je (aangenomen analoog) deze zon -90 graden doen zien verschuiven aan de hemel door ((5-1 als hij de 1-0 maakt dan gaan ze winnen...))
een echte tijd aan een echte afstand toewijzen !!???????!!??
Dan heb je geen oorlog meer. want mensen doen moeilijk als een natiezijn eigen rekeneenheden meeneemt zoiets gezegd.

e^1    e^2     e^3... limuscaat  zijn dit echtere getallen?     30   1    1x2!    ...   4x6!   0.1101000000??0001?????
pi X 7 - 22 =0    precies anders voor een andere,   leuk weetje voor tijdens je studie.

als je het uitdijen als een lijn ziet en een raket naar de rand vh universum als een kleinere lijn, en je bedenkt dat er oneindig veel lijnen zijn die deze twee lijnen (qua punten) met elkaar kunnen verbinden dan weet je dat het heelal in die zin over oneindig kan worden gesproken.
Nieuwe computers en Webb of andere universum-telescopen kunnen samen misschien een planeet het 2 achtergronden (simpele /  mss wel 0-geodisic genaamde lijn de ene kant van de Torus en juist (exact) de andere kant op met (eerst  die sterren en dan de ster met achter grond volgende sterren ov van de andere kant precies andersom.

Of Anti-De_Sitert-ruimte/space met gebieden ((((niet volmaakt))) wel met regelmaat terug kerend naar einde vh universum (die oneindig is want elk punt kan/is midden vanuit zijn perspectief) maar gaat om de vorm van sterren stelsels misschien Webb of betere telescoop hier ook """gelijke gebieden (na computer simulatie)"" vinden en dan weten we meer over de vorm (andere manifolt er zijn er oneindig en point care of (soort anti) Euclides geometrie.
Subpagina''s (1): (Frans)Duits v Mark
Comments