(klik hier) Kleur van (eigen/site) verleden / van blauw tot rood(draad) EEM/FEM kleuren

Deze week mindfull proberen te zijn, dit heeft geresulteerd in mooiere en aandachtigere gerechten koken, maar eerst terug naar het (oude idee) om hier een van de ontwerpen te berekenen.De eerste twee foto's zijn van het podium laatste een honingraad kleinere vierkanten en buizen die aan elkaar het podium vormen. de krachten aan de paal zijn onder aan de paal via een groot moment aan het podium door gegeven en in het midden kan daardoor extra spanning (blijven hangen) de hoekpunten zijn met gewichten verzwaard en daar kunnen ook scheuren ontstaan door spanningsconcentraties. Op de afbeelding ernaast (de paal hoeft niet gewoon in het podium geschroefd te worden maar als een uitvouwbare paraplu tussen de podium(cellen) en het podium vloerplaat geklemd voor de sterkte berekening zijn ze gewoon aan het uiteinde vast geklemd maar eigelijk zijn ze over een groter oppervlak ingeklemd wat de spanningsconcentratie op het einde zal verminderen. Op de een na laatste pagina is nog net een kracht te zien die dwars op werkt, bijvoorbeeld door centrifugaal kracht van een lichaam dat ronddraait en waargeen contrakracht aan de andere kant van "het lichaam" is. Het gaf me direct een inzicht in hoe de kermis attractie berekend kan worden namelijk met een niet "homogene/ gelijk verdeelde" passagiers belasting, maar dat verwacht ik nu op die pagina die later gemaakt gaat worden en waarvan ik nu nog weinig kan vertellen, het kan toch nog van alles worden! 
   Omdat je in foto's (ben niet zo bekend met Google presentatie) annimaties kan maken hier een annimatie van het geheel aan print screens die voor de danspaal/podium vak OLC zijn genomen. 

Klik hier dan maar voor alle foto's uit Bali, kan niet worden gemaakt omdat er veel mensen op staan. Hoorde ook niet op deze pagina. USA heb ik nooit geupload om kopieren en riumte verlies te voorkomen.